Pastor August Simson

 

Simson höll provpredikan i Käringöns kyrka i mars 1849 och valdes därefter enhälligt till kapellpredikant. Han var schartauan och höll stränga predikningar — vissa söndagar två gånger.  Folket skulle fostras enligt stränga moraliska principer.

 

Den gamla prästgården var i dåligt skick och då församlingen inte hade råd att bygga en ny, lät Simson 1877 uppföra en för egna medel. Den finns ännu kvar, högt belägen, med utsikt över ön.

Restaurangen

 

Hos oss på Simsons Prästgård står maten i centrum. Carl Bodin Svensks filosofi om vällagad mat, baserad på svenska råvaror är grundstenen i vår verksamhet.

Dessutom står husmanskosten oss nära till hjärtat. Leif Mannerström och Tore Wretman är några som inspirerat oss till smakerna som hamnar på matsedeln. Utöver vår a la carté har vi öppet för såväl privata bokningar, bröllop och konferenser.

 

Oavsett om ni väljer en lunch, en läcker tre rätters middag eller bara en kall pilsner i vår vackra trädgård så lovar vi att göra allt för att ni ska få en oförglömlig stund hos oss. Kom in och njut av vår mat, lyssna till våra galna historier och drick en öl i solen. Carl håller alltid hov!

 

Varmt välkomna hem till oss önskar Carl och Staffan med personal.

 

Telefon

0304 - 560 59

 

Öppettider

Måndag till lördag: 12 - 00 (köket stänger 22)

Söndag: 12 - 21

 

Email

Hemsidan konstruerad av

Tel: 0304 - 560 59

Adress: Simsons Prästgård

Kyrkvägen 1

474 74 Käringön